Actualidad

Descobrint els secrets de la Ciberseguretat amb Mercè Molist, @pof i @trufae a la Festibity 2016

Dos dels white hats referents en el panorama de la seguretat mòbil demostraran en directe les debilitats dels nostres smartphones

 Com cada any al mes de maig, arriba la Festibity a Barcelona. La festa de les TIC, organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona i FIB Alumni. Una jornada de networking, humor i grans reflexions que enguany vol demostrar els perills en ciberseguretat als que ens exposem en el nostre dia a dia.

El pròxim 12 de maig al Pavelló Italià es reuniran més de 600 persones, representants de les empreses més rellevants del sector TIC, CIOS i també estudiants de la FIB. Tots ells per veure actuar a dos dels hackers més respectats en l’àmbit de la ciberseguretat mòbil que els demostraran que els seus smartphones no són tan confiables com pensaven. Aprendran però com fer front a aquestes debilitats, tan importants a nivell personal com professional.

El Pau Oliva (@pof) i el Sergi Álvarez (@trufae) són experts en enginyeria inversa i seguretat forense. Dos especialitats encara poc comuns i molt demandades. Entre d’altres fites, el Pau ha aconseguit accés a les dades de tots els clients, factures, llistat de trucades, etc… d’un operador mòbil espanyol. Hagués pogut fer moltes coses amb aquesta informació però es tracta d’un white hat, un hacker amb principis ètics que va decidir donar aquesta informació a la companyia per tal que reparessin l’error.

El Sergi Álvarez és el creador de Radare. Una eina opensource que s’utilitza a la enginyeria inversa i forensics entre altres branques. És la millor eina per ensenyar el funcionament a baix nivell i el major projecte lliure de seguretat informàtica creat a Espanya.

La Mercè Molist, periodista, escriptora i co autora del llibre “cibercrimen” és una de les poques dones expertes en ciberseguretat. Articulista de mitjans de renom com el País o el Confidencial serà l’encarregada de traduir un món tan complexe com aquest als assistents de la Fibersecurity.

Tot i la serietat i importància de la temàtica d’enguany, la Festibity no abandona mai el bon humor. Per això serà el Quim Masferrer l’encarregat d’amenitzar la jornada fent-nos recordar que tot ho podem solucionar amb una mica d’informació i bona voluntat. Entre consell i consell sobre com estar més segurs amb els nostres dispositius comptarem també amb la intervenció de DanielEnjoys i el seu formidable espectacle de break dance Mind Hack. La Consellera de la Presidència, Neus Munté, serà l’encarregada de tancar les ponències amb la cloenda institucional i donar pas a la festa i el còctel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Post relacionados